Hoogsensitieve- of hoogbegaafde kinderen: energetische behandelingen, hoe & wat

Artikel 4 van 5

Energetische behandelingen voor Hoogsensitieve of Hoogbegaafde kinderen?

 

Wanneer je merkt dat je kind vastloopt of wel een steuntje in de rug kan gebruiken met een onderdeel – bijvoorbeeld prikkelverwerking, emotieregulatie of motorische ontwikkeling – heb je voor Hoogsensitieve en Hoogbegaafde kinderen enorm veel mogelijkheden tegenwoordig!
Heel fijn natuurlijk, maar door de bomen het bos nog te kunnen zien, ploppen er ineens allerlei Holistische Therapeuten, Energetische kindercoaches en andere Spirituele helpers op. Ik neem je graag mee in wat ik dan precies kan betekenen voor jou of jouw kind. Lees je mee?

Mijn naam is Madeleine Verbeeten en ik ben Energetisch Kindercoach.
De opleiding die ik gevolgd heb was gericht op zowel het Kindercoaching aspect, maar ook op het Holistische stuk door middel van Energetische behandelingen, meditaties en ook Systemisch coachen (o.a. Familieopstellingen).

Wat gebeurt in het brein van Hoogsensitieve en Hoogbegaafde kinderen?

De Hoogsensitieve kinderen en ook de Hoogbegaafde kinderen, voelen enorm veel. Ze nemen de hele dag in zich op, kunnen intens beleven en voelen ook sfeer en emoties aan van anderen.
Doordat ze zo inlevend gericht zijn op anderen, raken ze ook sneller vol dan anderen met energieën van anderen. Ze dragen zogezegd alles mee van anderen, positief maar ook negatief.

Dit maakt dat deze kinderen vaak Overprikkeld thuis kunnen komen, sneller boos zijn, kort lontje, veel huilen of bijvoorbeeld moeite hebben met in slaap komen of slapen ansich.
Logisch, want intern hebben ze veel te verwerken!

Toch kan het voor jou als moeder eenzaam voelen of zelfs misschien gek, als jouw kind op elke plek heel lief, gezellig en leuk is, maar zodra jullie thuis komen de “bom barst”.
Natuurlijk te begrijpen, want de hele dag loopt hun spreekwoordelijke Emmer vol. Door de Hoogsensitiviteit of Hoogbegaafdheid schieten zij gemakkelijk naar hun hoofd, in plaats van in hun lichaam te blijven. Dit is tenslotte veilig voor ze. Maar daar loopt de emotionele emmer voller en voller gedurende dag.
Een kindje dat huilt op de opvang, de juf die net niet de juiste aandacht gaf toen jouw kindje iets wilde vertellen, andere kinderen die heel hard praten en rennen, kindje dat niet los wilt komen van zijn/haar moeder, zelf moeite hebben met afscheid – Dat kost iedereen heel veel moeite en onze Hoogsensitieve en Hoogbegaafde kinderen NOG meer dan gemiddeld.

Ze kunnen dit vaak ook niet zomaar loslaten wanneer ze thuis zijn, eerst is daar Ontlading nodig in een veilige plek – bij jou dus, lieve mama!

En hoe graag we onze kinderen willen helpen, ondersteunen en begeleiden/behoeden hiermee om te gaan, is dit niet altijd de taak van jou als moeder.
Moeders hebben vooral de taak om Onvoorwaardelijk van ze te houden – zelfs wanneer ze boos zijn, niet luisteren, om de zoveelste kleinigheid huilen, aan je been hangen of net zolang drammen tot je er zelf overprikkeld van raakt.
Dit is hoe hun brein oppikt : Hey mijn mama houdt altijd van mij! Met grote emoties én kleine emoties!

Wat doe ik dan met mijn Energetische Behandelingen?

Iedereen bezit energie, alles in onze wereld bestaat uit energie. Ik heb simpelweg geleerd deze Energie om te zetten in mijn Kracht. Ik voel Intuïtief aan waar in het lichaam de energie niet meer stroomt (blokkade) of waar wat extra energie nodig is.
Mijn handen bezitten deze Energetische Kracht en met mijn handen bied ik dus Energie aan, zodat de energie weer mag gaan stromen. Soms neem ik een teveel aan Energie weg – soms geef ik extra energie. Altijd vanuit een Lichte intentie en met veel liefde. Hiermee werk ik ook met Chakra’s en Aura bij de kinderen.

Ik heb vooral gemerkt dat Hoogsensitieve en Hoogbegaafde kinderen OF de woorden WEL hebben maar nauwelijks in hun gevoel zitten OF dat ze de woorden NIET hebben en hun gevoel overloopt.
Vandaar dat mijn Specialisme hier ook ligt, ik voelde erg sterk dat dit mijn Zielsmissie mocht worden om hen hierin te ondersteunen, evenals de moeders.

Mijn Energetische Behandelingen werken het sterkste wanneer de kinderen of moeders in mijn praktijk zijn, maar ook via Zoom kan dit en is mijn Energie sterk.

Zoals ik al eerder zei : ik behandel dus óók moeders! Omdat ik merk dat moeders ook wel eens een steuntje in hun rug kunnen gebruiken, veelal alle zorgen op zich nemen, alles goed willen doen voor de kinderen en zichzelf soms vergeten.
Ik bied dus net zo lief Energetische Behandelingen aan voor moeders, want wanneer jij als moeder goed voor jezelf zorgt, kun jij ook een betere mama zijn voor jouw kind!

Gaat Hoogsensitiviteit of Hoogbegaafdheid ooit weg?

Nee, Hoogsensitiviteit is een eigenschap die je bezit en Hoogbegaafd ben je omdat jouw brein zo werkt.
En gelukkig maar!

De wereld wordt echt een stuk zachter van al onze Hoogsensitieve en Hoogbegaafde kinderen!

Echter is het natuurlijk wel fijn als onze kinderen leren hoe ze met die Overprikkeling om kunnen gaan en ook leren die Emoties en Gevoelens los kunnen laten van anderen. Dat is dus mijn stukje Kindercoaching die ik bezit, waardoor ik hiervoor genoeg Expertise heb om hierbij te ondersteunen.

Wat is Systemisch Coachen?

Dit zijn Opstellingen die kunnen gaan over een bepaald thema (boosheid, angst, paniek, een bepaald persoon etc.) of bepaald onderwerp (people pleasen, geen grenzen durven aangeven, moeilijke jeugd gehad, scheiding etc.).

De meest gebruikelijke is Familieopstellingen, waarbij je gaat kijken wat je hebt meegedragen van jouw eigen ouders/voorouders en welke patronen je mag loslaten of die niet meer van jou zijn. Echter is het voornaamlijkste doel dat je Inzicht krijgt in je patronen.
Vanuit daar mag je Dankbaarheid en liefde voelen, zodat dit kan integreren in je lichaam. De rest volgt vanzelf, dit gebeurt intern bij jou en daar is geen klinkklaar antwoord op. Opstellingen zet iets in beweging, wat vervolgens gebeurt ligt aan jou zelf 😊 En ja dit is ook geschikt voor kinderen, gemiddeld vanaf 5jaar.

Hoe kom ik in contact met jou of vind ik meer info?

Via mijn Instagram/Facebook : Made_in_bloom

Of via mijn website: www.madeinbloom.nl
Uiteraard mag je me altijd vrijblijvend mailen of Whatsappen:
info@madeinbloom.nl
06-23376691

© 2015 - 2024 Rowlyn Kids | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel